Snickers


2022-02-25 @ 15:33:21

Jag har aldrig varit något större fan utav snickers, jag har ärligt talat aldrig tyckt om det, alls. Men dessa små kakrutor är helt galet goda! Och dessutom är de väldigt enkla att göra.


 








 
 
 






Chokladbollar med hallon & vit choklad


2022-02-25 @ 15:00:48

Jag har alltid älskat chokladbollar, faktum är att de nog är mitt favvo-fika. Så ibland testar jag lite nya recept jag hittar på, för att finna ett jag älskar. Och detta recept på mina hallonchokladbollar är så syndigt goda att det vattnas i munnen haha! Dessutom väldigt snabba och enkla att göra.




 







Förvara chokladbollarna i kylen.


Hoppas ni tycker om dem! Om ni testar får ni gärna berätta vad ni tycker!
 









blonde


2022-02-20 @ 15:06:17
 


Alla som känner mig vet att jag är en aning impulsiv, så istället för att förstöra mitt hår (...igen) beställde jag hem två peruker för att kunna byta lite. Kommer definitivt beställa fler, varför har jag inte tänkt på det innan? Så smidigt, och snällt mot håret haha! Denna kostade dessutom runt 140kr, så himla billigt?!



Jag fortsätter att kämpa på här hemma och försöker ta mig ur svackan, men det är allt annat än enkelt, denna gång är hålet väldigt djupt så att säga. Men jag gör mitt bästa och försöker komma framåt, för vad annars kan man göra? Jag är knappt ens rastlös trots att jag är sjukskriven, och det säger en hel del om hur låg min energi är (jag målade liksom om hela köket när jag var sjuk i covid pga kunde ej sitta still trots andningssvårigheter haha, så då förstår ni skillnaden). Nej fy vale, de senaste månaderna har inte varit roliga. Men jag försöker ändå vara positiv och tänka att någon gång måste det ju vända, eller hur? Det kan inte vara så här för evigt.

Hur som helst, idag har jag städat lite och spelat Ori and the will of the wisps, nyaste favoritspelet som verkligen hjälper mig slappna av och låter tankarna vila. Snart kommer Youssef hem från jobbet och då ska vi bara ta en mysdag.

Vad gör ni idag?






Nathalie 30 år


2022-02-14 @ 17:34:19
I lördags fyllde min kära syster 30 år, så familjen samlades för att fira med lite korvgrillning, promenad och fika♥ Jag stod för tårtan (min första glutenfria tårta, så stolt haha!) som var fylld med banankräm, hallonmousse och mosade hallon med lime, täckt i chokladfrosting och toppad med färska bär och riven choklad.



Vad har ni gjort i helgen?






Kärlekens dag - Sprid kärleken vidare


2022-02-14 @ 17:18:41
Jag älskar kärlek i alla former och konstellationer, och denna dag kretsar ju kring just kärleken. Det handlar inte om att köpa dyra presenter, tävla om vem som har den lyxigaste instagrambilden eller äta på den finaste restaurangen, utan det handlar om att se och uppskatta varandra och oss själva just så som vi är; en dag att sprida lite extra kärlek. Alla hjärtans dag är en hyllning till vår förmåga att älska; vem vi än älskar och hur vi än älskar den. 

Jag vet att många känner sig ensamma just idag, då det har blivit någon allmän missuppfattning om att man måste ha en partner för att få fira dagen, när en partner inte är något som helst krav. Det enda kravet är att du har kärlek att ge; sen kan du ge den till en partner, en förälder, ett barn, en kollega, ett husdjur, en främling, en vän, eller dig själv. Som singel firade jag alla hjärtans dag med fokus på kärleken till mig själv; Jag gjorde saker jag mådde bra utav, tog hand om mig själv, överöste mig med uppskattningen jag behövde och förtjänade. Att ha en partner kan vara underbart, men lås dig inte i tanken att ditt hjärta måste tillhöra någon annan för att få hyllas, detta är trots allt ALLA hjärtans dag, inte romantiska partnerrelationers dag.

Alla former utav kärlek är det vackraste vi har, och det är värt att både hyllas och spridas. Jag har en liten tradition på alla hjärtans dag; Jag vill sprida lite extra kärlek någonstans där den behövs. Så istället för att spendera onödiga pengar på något jag egentligen inte behöver, så väljer jag årligen en organisation att skänka några kronor till. Det kan vara 20 kronor eller 500 kronor, beroende på vad man har möjlighet till. Tidigare har jag skänkt några hundra till bl.a UNICEF, WWF, Aldrig Ensam och olika djurskydd/shelters. Att sprida kärleken vidare är ett sätt att ta hand om varandra och att ett steg i taget försöka bege oss mot en vackrare morgondag.

I år har jag valt att sprida lite kärlek och skänka några hundra kronor till Women To Remember, därför att jag anser att det enorma arbete de gör är så viktigt. Jag har varit med i facebookgruppen under samma namn ett bra tag, och berörs dagligen utav de kvinnor som tvingas kämpa, eller som fråntagits rätten att kunna kämpa längre. Då jag själv tidigare har utsatts för både psykiskt, fysiskt och sexuellt våld, så ligger denna organisation mig varmt om hjärtat och kvinnors rättigheter är något jag brinner för. Vi är alldeles för många med personliga erfarenheter inom detta ämne, och WTR kämpar för att ingen ska behöva få genomgå det, speciellt inte ensam. En fantastisk organisation som är värd att spridas och delas, som är viktig för att göra vårat samhälle till en tryggare plats för kvinnor och barn. Klicka er in på www.womentoremember.org och läs mer om deras livsviktiga arbete.


Bildkälla: WTR Facebooksida


Jag vill förtydliga att man inte behöver ge pengar för att hjälpa till; Genom att sprida organisationer som WTR vidare och uppmärksamma dem så kan du bidra till att någon som behöver deras hjälp upptäcker och vågar kontakta dem. Det gör också att fler människor får upp ögonen för de stora samhällsproblem som WTR uppmärksammar, vilket sprider kunskap och förståelse.



Relaterat: Läs min dikt "Jag hatar inte alla män, men" där jag beskriver en bråkdel utav de saker män utsatt mig för.






skog


2022-02-01 @ 16:17:24

Här hemma är det karantän som gäller, Youssef testade positivt (snabbtest) häromdagen, så nu väntar vi på våra "vanliga" provsvar. Så vi myser framför tvn och sover, haha!