Q/A


2020-03-27 @ 12:59:50

Okej, senaste tiden har jag känt att jag inte riktigt har varken ork eller lust till att blogga. Jag uppdaterar ändå lite då och då, men inläggen känns typ...meningslösa? Torra? Tråkiga? Uttjatade? Oinspirerade? Aja. Jag tänker därför att vi kör en liten frågestund, där ni kan ställa alla era frågor och funderingar, och jag svarar i ett inlägg. Jag kanske till och med får lite inspiration till roligare inlägg, vem vet?

Så fråga på, om precis vadsomhelst, så svarar jag när jag tycker det räcker haha. Kom ihåg att ni kan skicka in frågorna anonymt om ni föredrar det.






fredag


2020-03-27 @ 12:21:33

Bara några blandade bilder från senaste dagarna

Myspromenad i vårsolen


"Me, myself and Minnie Mouse"

Min älskade lilla Mollie



Har sån jäkla mensvärk, träningsvärk och magkatarr -vilken magisk kombo ju? Vill lägga mig i fosterställning och skrika och spy, men det har jag inte riktigt tid med. Ska försöka få lite energi så jag kan städa lite tänkte jag, sedan ska jag sova jäkligt tidigt ikväll kan jag lova.

Vad gör ni idag?






luminous


2020-03-23 @ 12:27:14

Fick en liten spontanidé häromkvällen när Hanna sov här, så drog fram kameran, en ljusslinga och speglar och knäppte lite bilder. Jag gillar dom som fasen faktiskt. Vad tycker ni?






en mysdag med familjen


2020-03-15 @ 11:34:14
Förra söndagen, på internationella kvinnodagen, hade vi lite familjemys ute hos Natta, Pierre & Quinn. Bus, mys, kaffe och semlor (eller päron för mig som inte gillar varken grädde eller mandelmassa haha). Sådana dagar är guld värda♥


Alltså, den där lilla skruttungen ger mig så mycket lycka att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Och snart har hon förgyllt livet för oss i 1 år, vart tar tiden vägen?? Mosters lilla favorit♥




Igår var det gym, storhandling, långpromenader och mys hos Elin, Robin & Svea som gällde. Det var soligt och härligt, och jag mådde verkligen otroligt bra hela dagen. Helt underbart!

Imorse gick jag upp och gjorde frukost, samt bakade mina älskade chokladbollar utan massa skit i och diskade lite. Jag är helt seg idag, vet i tusan varför, men men. Tror jag ska ladda kameran lite och sedan ta med kaffe och gå ut på en fotosväng om vädret tillåter.


Vad har ni andra för planer idag?






Det perfekta tillbehöret på cirka 2 minuter


2020-03-14 @ 19:57:00


Häromdagen rörde jag ihop ett recept på den perfekta röran. Den är lika god på toast som att dippa grönsaker i. Dessutom går det väldigt snabbt att röra ihop, och är så simpelt att alla kan göra den.



Jag älskar att laga mat och baka, det är som ett kreativt utlopp där jag får testa mig fram med alla smaker. Kan inte räkna hur många gånger jag stått timtal i köket bara för att komma fram till exakt såsom jag vill ha det. Däremot vill jag inte att mina recept ska vara för komplicerade eller att det ska ta hela dagen. Tänker därför att jag kanske ska bli bättre på att dela med mig utav mina recept här i bloggen, så mina fellow matälskande latmaskar kan testa på dem.








elfte mars


2020-03-11 @ 14:50:43
Upp tidigt för veckans bästa dag; Ben. Gillar det mesta, men ben är verkligen det bästa jag vet. Var så slut sen att fettet på innerlåren vibrerade en bra stund efteråt hahaha! Underbart.


Kom hem, tog en dusch och gjorde en dunderfrulle; smörgåsar med färskost, mosad avokado och äggröra, babyspenat, tomtar och mer avokado, keso med skivad banan, varma bär och kokos, samt såklart kaffe och vatten. Det jag inte orkade ställde jag i kylen och käkade till lunch, så jäkla gott.


Åkte ner till stan för en snabb kaffe med Lizzie, sedan gick jag runt på stan några timmar och myste.


Kom hem för en stund sedan, ska sätta igång med disken nu tänkte jag. Om en stund kommer Felicia hit och umgås. Som ni förstår så har jag en himla bra dag.


Vad gör ni idag?






måndagsmys


2020-03-09 @ 15:32:22
Imorse gick jag upp tidigt för att åka till gymmet en sväng. Gick hem, åt lite frukost, duschade och bytte om innan jag skulle till tandläkaren. Har en sjuk tandläkarskräck så fick självklart en förjävlig ångest i kroppen, så efter tog jag ett snabbpass till för att bli av med energin. Funkade (såklart, bästa ångestmedicinen) och det var så härligt väder, så gick till Espresso House och köpte lite lunchmacka och satte mig sedan vid vattnet med lurarna och bara njöt av att må bra. Sådan egentid är så himla viktig, bara få vara lite ensam och slappna av, rensa tankarna och andas.

Nu ska jag sätta på lite kaffe, ta tag i disken och sedan börja med middagen tror jag. Sen blir det att ta det lite lugnt tills ikväll då jag eventuellt (om jag håller mig vaken dvs) ska ner till gymmet igen haha.


Vad gör ni idag?






leopard ruins


2020-03-09 @ 14:57:56
Jacka, skor och strumpor från Lager 157  //  Klänning och bälte från secondhand



Alltså, min favoritaffär har verkligen blivit Lager 157, ärligt talat tror jag att typ 70% av kläderna jag äger kommer därifrån haha. Men dom har så himla mycket blandade kläder och allt är till så jäkla bra priser, dessutom bor jag ca 1 minuts promenad därifrån så det är perfekt.


Har ni också någon favoritaffär?






dear diary


2020-03-07 @ 12:47:20
" Ibland brister det. Ibland gör det så jävla ont att existera. Som igår. Igår gick jag sönder. Jag låg på soffan, inlindad i filtar, och hörde det sprickande ljudet av en själ som går i bitar. Det gjorde så ont. Så ont att jag varken kunde prata eller gråta, inte andas eller ens röra mig. Jag bara låg där; stirrade på mörkret, lät det omfamna och ta över mig. Och det kändes som om jag dog.

 
Igår lät jag mig själv må dåligt. Ibland behövs det. Men när jag vaknade med samma tyngd i bröstet imorse bestämde jag mig för att vända på det. En dag är okej, en dag att gå sönder. Men inte fler. Det blir så lätt en vana att gräva ner sig, att säga nej till allt, att stänga in sig själv i ångesten. Och det tar så lång tid att bygga upp sig själv igen. En veckas söndertrasande tar månader att laga. Så jag vägrar. Hur tungt det än är att laga mig själv idag, så blir det betydligt tyngre om jag skjuter upp det.

 
Jag är mästare på att skjuta upp saker, tänka att jag tar det imorgon. Men inte när det gäller mig psykiska hälsa. Det måste jag ta tag i direkt. Annars finns en stor risk att mina "imorgon" tar slut. Och även om jag ibland inte känner mig redo för att leva, så är jag inte heller redo att dö. Men jag är redo att kämpa. Varje dag tills livet är det bästa som hänt mig. Jag ger inte upp än. "

 




Detta är en sida ur min ångestbok, där jag samlar alla tankar och känslor, spyr ur mig smärtan och påminns om lyckan. Den ger mig en chans att se tillbaka, på hur det varit, för att hjälpa mig se hur långt jag kommit. Den hjälper mig att hantera motgångar, förstå mig själv bättre, och utvecklas som person. Så jag kan gå tillbaka och se saker ur andra perspektiv, vrida och vända på tankarna tills jag finner ett sätt att gå vidare. Jag blir lite som min egen psykolog.
Den första sidan i boken är skriven den 21 november 2016, den senaste är skriven idag. Den är fylld av så mycket smärta, så mycket sorg, så mycket självhat och osäkerhet. Men också av kärlek, av glädje, hopp och styrka. Jag skaffade den från början för att få ut allt jag inte vågade säga högt, men har sedan blivit mitt viktigaste verktyg i kampen mot min psykiska ohälsa. Även om det ibland gör ont att läsa om hur illa det varit, så är det en obeskrivlig känsla när jag ser vilka enorma framsteg jag gjort under dessa år; ha svart på vitt hur jag blivit starkare och starkare. Hur jag gått från att vara ingen alls, till att stå rakryggad och acceptera vem jag är; Allt jag är. Från att skämmas över precis allt jag var, till att vara stolt över den jag är. Och det är en jävligt stärkande och motiverande känsla.






can't waste another year


2020-03-04 @ 18:02:47
Byxorna är från Gina Tricot, allt annat är från Lager 157 (ja, jag älskar Lager).



Imorse gick jag upp tidigt för lite träning ihop med Lizzie, efteråt köpte vi med oss lite gott och käkade frukost tillsammans. Resten utav dagen har spenderats på stan med min syster och lilla Quinn, har saknat dom så dant, så det var mysigt att få umgås!

Nu kom jag hem för en liten stund sedan, har bytt om och snart ska jag gå ner till stan igen och träffa Lizzie & Adam för lite mer gym. Är helt slut, men har samtidigt så himla mycket ångest liggande i kroppen så behöver ett lättare pass så jag kan sova sen.


Vad har ni gjort idag?






tredje mars


2020-03-03 @ 07:50:58
Jag sitter för tillfället i en mysig morgonrock, lyssnar musik och dricker kaffe (är inne på kopp #3 redan så ska kanske lugna mig lite haha). Väntar på att hundarna ska komma, sedan ska jag byta om och dra till gymmet en sväng med Lizzie. Om vädret tillåter ger vi oss ut på en liten fotosväng sen också.

Några få bilder från söndag-måndag

I söndags lagade jag grönsaker och rotfrukter i ugn, marinerade quornbitar, sallad och tryffelaioli. Gjorde en god blandning till grönsakerna på olja, vitlök, buljong, svartpeppar, oregano och myyycket flingsalt -och det blev jäkligt gott. Har funderat på att börja lägga upp lite enklare recept oftare, men vet inte om det kommer göra bloggen ännu rörigare? Aja, får se.



Gym och flätor. Önskar jag kunde fläta håret själv, hade varit såå skönt. Jag är ju en person som avskyr att få hår i ansiktet och har det därför väldigt sällan utsläppt, helst skulle jag ha flätor mest hela tiden haha.






några vardagsbilder


2020-03-01 @ 11:08:27
Efter senaste omgången som halvdöd så har jag mest tagit det lugnt; ägnar tiden åt djuren, nära och kära, gym och serier. Kroppen är inte helt i balans ännu, men jag hoppas få känna mig som folk igen snart. Vågar inte säga att det är på god väg för senaste gången jag sa så blev jag magsjuk samma kväll haha! Här är iallafall lite blandade vardagsbilder.


Hade picknick i vårvädret med Jennie och hundarna. Det var såå mysigt; vi satt där och drack kaffe, åt snacks och pratade skit. (Synkade menscravings är bästa<3)



07:11 i lilla viken är rätt ok när det är såhär fint



Efter ett morgonpass var jag och Lizzie i behov av frukost och lite lugn, så vi åkte ut till stugan och åt en mysfrulle tillsammans. Energipåfyllning på alla sätt.



Lite mys och bus med favvograbbarna.


Gym, gym och mer gym. Älskar att starta dagen med att svettas som en gris; blir på bra humör, hjälper mot mensvärken, kan äta och hela jag fungerar bättre överlag. Ännu bättre att det inte är så mycket folk tidiga morgnar, är ofta helt ensam och jag älskar det.



Fyra godingar. Vad jag älskar dessa knasbollar alltså, sån terapi att ha dem.


Sconesmorgon hos Caroline, vi äter ofta frukost tillsammans och det är ju SÅ mysigt.



Fick en liten flipp (som vanligt, heh) och kände att jag behövde en förändrig. Så kapade håret och färgade om det. Har saknat rött såå mycket, alltid trivts bäst i röda toner.



Mer scones och mer mys. Har varit så kallt senaste dagarna, så Jennie kom hit och vi fixade lite gott innan vi bäddade ner oss under varsin filt.



Lillskruttan. Smälter ni också totalt? Cuz I do.



Okej, tror det är ganska uppenbart att mat är mitt liv. Häromdagen låg jag i cirka 5-6 timmar och bara kräktes och mådde skit (är det inte underbart att vara kvinna med allt härligt som hör till? Mensvärk måste ju vara det finaste livet erbjuder..typ), så när det väl lugnat sig tyckte jag att jag förtjänade lite myslunch framför Gilmore Girls.


Idag är det söndag, och jag sitter för tillfället och dricker smoothie och lyssnar musik. Ska spela lite innan det är dags för en dusch. Ska bara ta det lugnt idag, laga lite mat i lugn och ro, och så kommer Ludvig och umgås lite sen tror jag. Är av någon anledning helt slut, så tänker nog fasen inte gå utanför lägenheten idag haha.

Vad har ni gjort i helgen?