Fixat lite med bloggen


2017-08-27 @ 20:52:09

Suttit i flera timmar (ja, FLERA timmar) för att fixa lite med bloggen. Inga jättestora ändringar; flyttat in profilen närmare inläggen, ändrat texten för senaste/kategorier/arkiv och lagt till "värt en titt hos rakkurva" med några olika länkar till inlägg i bloggen.

Vad tycker ni om ändringarna? :)






And when it rains


2017-08-27 @ 15:07:12
 






Celebration of a friend


2017-08-27 @ 12:30:51

Min kära vän Jennie fyllde år nu i veckan, så jag hade planerat lite födelsedagsmys för att fira henne. Som tur var hann jag bli piggare till igår (var riktigt jäkla dålig i fredags), så jag åkte en sväng på marknad med mami och gick runt lite lugnt, och såfort jag kommit hem satte jag igång att fixa till kvällen; hällde upp allt gott, ställde fram tårta, plockade ihop presenten, skrev födelsedagskort, la fint papper på bordet (när man inte har någon duk så fungerar papper väldigt bra!), lagade mat och ställde fram, tände ljus. Jennie blev jätteglad, vi åt gott, pratade och skrattade, tittade på mysig barnfilm och bara hade det så himla mysigt.

Idag mår jag ännu lite bättre, dock fortfarande väldigt förkyld men är lyckligt att jag ens kan dricka vatten igen. Mina stämband har dock tagit väldigt mycket stryk (får ofta inflammation i stämbanden när jag blir väldigt sjuk) så det jobbigaste just nu är att det gör så jäkla ont att prata, kan inte prata mer än någon minut i taget sedan måste jag pausa lite. Men men, det släpper väl snart också!

Vad gör ni idag? :)






Love life..


2017-08-24 @ 07:22:48

...eller inte. Jag har haft lite ont i halsen i nästan en vecka, och igårkväll bröt det såklart ut. Min hals svullna totalt så jag kan knappt andas utan att känna tårarna komma, mina bihålor är helt täppta, och helt plötsligt kändes det som jag hängde uppochner och snurrade, kan inte riktigt förklara men har ni hängt uppochner riktigt länge någon gång? Man känner att huvudet börjar bli tungt och gör fruktansvärt ont,  man börjar bli yr och rätar man inte upp sig kommer man svimma -så kändes det fast 100 gånger värre, jag bara skrek rakt ut och grät hysteriskt så Felix kom o hjälpte mig♡ Nu börjar jag jobba om 50min så det känns inte asnajs. Varför kan jag inte vara sjuk under de 2 veckor jag varit ledig? Har varken tid eller lust att vara sjuk när jag börjat jobba igen och skolan snart börjar. Är så arg. 







Summering


2017-08-22 @ 22:50:30

Lördag: Sov i stugan med la famillia. Grillat, långpromenad i skogen, midnattsyatzy och mys. Bästa jag vet.

Söndag: Linköping med Felix. Vi hade såå mysigt och jag blev nästan mer kär av att stå och diskutera vilka ikea-prylar som skulle köpas. Ikea och Felix, båda mina livs kärlekar på en dag.
Måndag: Städade ur köksskåp, tvättade, plockade ordning på massa, blev inringd till jobb ett par timmar, storhandlade med mami, lagade mat.
Idag,tisdag: Jobbade 7-16, umgicks med Lizzie, upptäckte världens godaste glass på Lidl(Lidl är fan life), gjorde jättesoppa  (flera matlådor till både mig och Bubb), relaterade till och förälskade mig i Lynne Koplitz, nu sova. Imorgon ska jag äntligen fixa mina jäkla glasögon innan dom går itu av en väldigt frustrerad ägarinna.







Gotland //Visby Domkyrka


2017-08-20 @ 20:21:19

Jag tycker ofta att kyrkor är lite obehagliga, jag vet inte exakt varför men så har det alltid varit. Den enda kyrka jag någonsin verkligen tyckt om är Tystberga kyrka där jag har mycket släkt begravda, men det faktum att den har ett sådant sentimentalt värde gör mig ju aningen partisk. Men Visby Domkyrka, eller S:ta Maria, var verkligen häftig. Väldigt mäktig utifrån, och otroligt vacker inuti.

Man kunde sätta en plupp på en karta för att visa var man kom ifrån, de hade en text uppsatt om att alla (oavsett läggning) är välkomna, man kunde skriva en lapp med en bön, önskan, dröm, buskap eller vad man ville så kommer de att brännas tillsammans och frigöra alla ord -det var med andra ord mycket som var fint och varmt. Jag och Helene passade även på att tända varsitt ljus.

Visby S:ta Maria Domkyrka är absolut värd ett besök, om någon kanske är lite tveksam. Det är dessutom väldigt fin utsikt om man står precis ovanför kyrkan. Utsikten och fler bilder utifrån finns här [LÄNK]






Torstenfis♡


2017-08-19 @ 15:50:28

Är ute hos Natta med mami och passar Torsten några timmar medan dom varit hos veterinären med kissen. Ikväll ska jag ut och sova i stugan, myyys.







Gravidfotografering med Caroline 11/july/2017


2017-08-18 @ 13:05:21








Ska bo i sängen


2017-08-17 @ 21:19:05

Senaste tiden har jag varit sååå tröööött. Kan eventuellt ha något att göra med att jag aldrig tycks kunna sova, men ändå. Igår umgicks jag med Lizzie, Jossan och Tessan vilket var så himla skoj då det inte blir alltför ofta (Tessan bor vanligtvis i England). Idag har jag varit i stugan med Jennie och Lizzie, bara slappat och haft mys vilket var behövligt. Nu ska jag kolla Tarzan eller något. 


Jossans lilla lejon♡







12 tips för att bli bra på bilder


2017-08-16 @ 23:30:17
När det närmar sig tid för en fotografering så blir många ofta lite nervösa, och dom flesta har frågor, speciellt om hur de "borde" se ut och bete sig framför kameran. Det finns inga får/får inte under en fotografering, men det finns tips för att få resultatet man vill ha.
Så här ger jag mina tips för hur du blir bra på bild:

•Var medveten om din bästa sida•

Detta kan vara ganska svårt ibland, men dom flesta har ändå en sida utav ansiktet de gillar bättre på bild. Kolla framför spegeln, prova att ta några bilder och se vilken sida du gillar bäst. Detta gör det lättare för dig att veta hur du ska stå under fotograferingen.

•Var inte rädd för att ta bilder lite underifrån•
Alla har inte en bra sida underifrån, jag själv ser hemsk ut haha, men vissa har ett ansikte som faktiskt blir jäkligt snyggt med en vinkel lite snett underifrån. T.ex. när jag fotar Sabina så brukar jag fota ett gäng bilder lite underifrån, hon har skitfin käklinje och det blir himla snyggt när den verkligen framhävs. I början var hon jätteobekväm när jag satte mig nedanför henne och knäppte bilder, men efter att jag visat så gillade hon det också. Så lita på personen som håller kameran(men våga såklart säga ifrån om du inte gillar det)!
 
 
•Blicken -undvik "crazy-eyes"•
Vid porträttfotografering är det ju nästan alltid ögonen som står i centrum, de avgör liksom vad för bild det är, så vad för blick man ger är viktigare än de flesta tror. Ska det vara kärleksfulla bilder så ska man såklart le med ögonen, är det naturliga porträtt ska man ha en mjuk blick, vill man ha lite mer "mode-aktiga" bilder så är det ofta ganska snyggt att ha en nästan lite nedlåtande blick (lite flytta på er här kommer jag-blick, ungefär) och så vidare. När jag tar bilder på mig själv(t.ex. till ny profilbild eller liknande) kan jag efter en liten stund få "crazy-eyes" och det är inte så charmigt kanske, så då brukar jag blunda några sekunder, ta ett djupt andetag och tänka på något som gör mig glad -då kommer glada ögon naturligt.

•Slappna av•
Detta är nog det absolut svåraste, det är trots allt inte många som är helt och hållet bekväma när man har en kameralins i ansiktet. Därför är det såå viktigt att man kan prata och skoja under fotograferingen, annars är risken att man får "pinnen-i-röven"-looken vi alla känner till och avskyr. Ska du fotas utav någon du inte känner så väl; sitt en liten stund innan och lär känna varandra lite grann, ta en fika eller vad som, p r a t a. Bara det kan göra att man lättare slappnar av och blir mer bekväm.

•Vad händer med armar och ben?•
Den troligtvis vanligaste frågan jag får när jag fotar är "vad ska jag göra med armarna och benen?" och svaret är; Vad tusan du vill! Prova olika poser och be att få se bilderna, på så sätt kan du ju själv se vad som ser bäst ut. Självklart kan du även fråga om fotografens åsikt och be den spegla* snygga poser.
*Spegla innebär att fotografen visar en position som modellen sedan speglar, gör likadant

•Fråga hur bilden tas•
Fråga om det är närbild, helkropp, halvkropp etc -då vet du vad du ska koncetrera dig på. Det är ju meningslöst att stå och försöka få snygga ben om dom ändå inte ens syns, t.ex.

•Ha ett hum om vad du vill få ut•
Vill du ha naturliga bilder? Eller kanske mer "mode-aktiga"? Konstnärliga? Kärleksbilder? Fairytale? Oavsett vad det är för typ av bilder du vill ha, så prata med personen som ska ta bilderna och berätta på ett ungefär vad du vill ha. Det förenklar mycket för er båda om du tänkt över det innan.

•Det viktiga ordet i kärlekspar•
När man ska fotograferas som kärlekspar så ska det vara   k ä r l e k   i bilderna, var inte rädda för att låta världen runt om er försvinna, det är bara bra! Och var inte rädda för att stå nära, ibland nästan inlindade i varandra -är man förälskad så vill man ju vara nära. Men jag skulle nog säga att det viktigaste är att prata och skratta under tiden, för då kommer allt det där härliga helt naturligt.


•Kläderna med bakgrunden•
En sak som jag tycker är ganska viktig är hur kläderna fungerar med bakgrunden, t.ex. så funkar ljusa jeans med det mesta (jag älskar att fota någon i ljusa jeans, tycker det blir så snyggt), medan enbart svarta kläder ger stark kontrast vid en äng t.ex. och kan ge lite "pang-på-känsla". Knalliga färger (typ såhär / / ) är skitsnyggt, men på väldigt ljusa platser kan det nästan skära sig. Men såklart är det viktigaste att man känner sig bekväm, alltid!

•Brainstorma•
Något som alltid är bra är att brainstorma med personen som ska fota, du kanske har superidéer men vet inte hur de ska förverkligas och då är det suveränt att diskutera. Eller så kanske du är osäker på en bra plats, du kanske vill ha en grön äng, en häftig vägg eller vatten i bakgrunden men vet inga platser som känns bra -men det kanske fotografen vet. Jag tycker att brainstorma är jätteroligt, två kreativa huvuden är alltid bättre än ett!

•Våga lita på personen bakom kameran•
Jag får ofta höra "vad håller du på med" (följt av skratt som tur är, haha!) när jag fotar någon, då jag verkligen hoppar runt för att prova vinklar, sätter mig på huk, står på ett konstigt sätt eller ibland nästan lägger mig ner. Under Carolines gravidfotografering satte jag mig rätt ner i vattnet med kläderna på, och hon skrattade först och frågade om jag var tokig haha, men bilderna gjorde det absolut värt det. Så om din fotograf hoppar runt som en padda på crack -oroa dig inte, den vet nog vad den gör (iallafall någorlunda ;) ). Och känner du dig osäker är det bara att be att få se några bilder lite snabbt, krångligare än så är det inte.


•Viktigast av allt•

Ha roligt! Om du tycker att det är total pest och pina så är något inte helt rätt, lite obekvämt kan det ju vara om man är ovan att fotograferas eller inte känner personen till hundra, och det är därför jag säger att det är viktigt att prata lite med varandra. En fotografering utan några skratt blir något man kämpar sig igenom, och så ska det ju inte vara, man ska göra det för att det är så himla skoj! För jäklar vad roligt man kan ha när man fotar.





Sådär, det var några tips jag kunde komma på just nu. Hoppas de kan vara till någon hjälp!☺






Lite mer från Gotland


2017-08-15 @ 21:42:29

Fler bilder från Gotlandsresan, från Blå Lagunen, Domkyrkan och annat. Har fler bilder och de kommer allt eftersom jag går igenom dem :)






Caroline & Martin 13/august/17


2017-08-15 @ 16:34:02
Jag blir verkligen så himla glad av att sitta och gå igenom bilderna från söndagens fotografering med Caroline och Martin, kommer på mig själv att sitta och le som ett fån. Men det är omöjligt att inte bli glatt påverkad, jag menar titta på dom?? All kärlek och glädje -det fullkomligt lyser ju om dom! Och vilka fina föräldrar de kommer att bli. Hela denna fotografering var så avslappnad och rolig, och det är ju då man får som bäst bilder, när ingen behöver köra påklistrade leenden utan man faktiskt skrattar för man har kul. Flera gånger var jag tvungen att pausa några sekunder då jag skrattade så bilderna blev suddiga haha, och det är ju fantastiskt!







Sötchock🐱


2017-08-15 @ 12:45:25
Lite bilder från gårdagens mys med Annas nya bebis, smälter bara jag tittar på dessa bilder

Idag är en mindre bra dag, väldigt mycket ångest, gråtit av och till sedan jag vaknade. Ska hursom klä på mig och gå bort till jobbet för att lämna lite nycklar och hämta mina tofflor. Sedan ska jag nog bara ta det lugnt idag, försöka göra något jag mår bra utav, måla lite kanske. Ska försöka göra lite ordentlig mat också, har ätit riktig mat 1 gång senaste veckan så behöver näring och energi. Life. Kram!






En måndag i min smak


2017-08-15 @ 00:05:17
Spenderade större delen utav dagen hemma hos Anna, myste med hennes nya lilla Tuss. Finns nog ingen bättre känsla än känslan man får när man håller en liten kattunge, så mycket kärlek. Sedan spenderade jag kvällen skrattandes med Lizzie här hemma, såna kvällar är dom bästa. Nu kollar jag Netflix och ska försöka sova. Tog massa bilder på Tuss så dom ska ni såklart få se imorgon, gör er redo på sötchock haha! Natti

 






Sabina Thörner 8/august/2017


2017-08-14 @ 11:04:41


Idag ska jag åka en sväng till Banani, hon har hämtat hem sin nya kattunge så jag ska dit och gråta lite över hur söt den är. Finns verkligen ingenting sötare än kattungar, blir så överfylld av kärlek när jag träffar dem så jag helt seriöst ibland börjat gråta haha... Aja. Önskar er alla en fin måndag :)